| CastellanoCatalà
RECIBIR NOTÍCIAS
 
Herboristería y Dietética Fang i Aram en Facebook Herboristería y Dietética Fang i Aram en Twitter!

Últimos artículos

ImprimirTweet Tres errores en cuanto a salud y enfermedadCompartir Tres errores en cuanto a salud y enfermedad

Tres errores en cuanto a salud y enfermedad

Tres errores en cuanto a salud y enfermedad

Extret del llibre: El poder curativo de los alimentos, d'Annemarie Colbin. Pag.30.

Què és l'inconvenient del nostre sistema sanitari?


Un crític sosté que el problema no és el propi sistema sinó la seva manera de presentar-se com l'única forma, o la més efectiva, de tractar la malaltia. Hi ha trastorns per als quals la tecnologia de la medicina moderna és inestimable; però hi ha molts altres davant els quals el coneixement mèdic actual no sap què fer. No obstant això l'actitud predominant és: "Si no ho sap el metge, ningú més pot saber-ho". L'exercici mèdic, i és important recordar-ho, reflecteix i es basa en les actituds i creences generalitzades d'una societat donada. És possible que el metge recepti un comprimit que no funciona, però amb freqüència és el pacient qui ho demana; i si no l'hi dóna, o bé se sent molest o desatès, o bé acudeix senzillament a un altre metge que amablement li recepti el comprimit. (...)

Jo veig tres errors principals en el nostre sistema de creences:

  1. Creure que els símptomes fisiològics (mals de cap, febre, granets, etc) són reaccions errònies del cos a estímuls normals.
  2. Creure que la intervenció quirúrgica o les substàncies químiques, siguin d'origen natural o artificial, poden restablir la salut a l'interrompre el procés anomenat  "malaltia".
  3. Creure que els hàbits d'alimentació no tenen cap relació amb els símptomes ni amb les malalties. Aquesta creença està actualment en procés de ser abandonada, però l'enumer aquí perquè encara hi ha moltes persones que la tenen, per exemple, persones que compren antiácids per a les molèsties estomacals, cremes per als granets, o medicaments per a la hipertensió, sense canviar al mateix temps el seu règim alimentació(...)

 Imaginem aquesta situació:
Un home sofreix de mal de panxa després de cada menjar. Per a "tractar" aquest problema pren algun antiácid o altre remei, amb o sense recepta. Llavors li ataca un mal de cap, que podria ser o no efecte secundari de la medicació per a l'estómac; per a "tractar" el mal de cap es pren una spirina, amb la qual se li irrita més l'estómac. Tres anys més tard se li declara una úlcera, per a la qual pren altra medicació, a més de grans quantitats de llet i crema, tractament ja passat de moda però encara en ús. Mentrestant, continua prenent antiácids per als seus problemes digestius i segueix menjant de la mateixa forma que sempre. Finalment se sotmet a una intervenció quirúrgica que li extirpen l'úlcera. Continua amb la seva dieta rica en productes lactis. No passa molt temps i es veu atacat d arteriosclerosi i hipertensió, amb la qual cosa comença a prendre medicació hipotensora. Els efectes secundaris d'aquesta última inclouen mal de cap, mareig, somnolència, diarrea, ritme cardíac feble, confusió mental, al·lucinacions, sobrecàrrega i impotència. Quan la seva dona li abandona per altre home més jove, comença a prendre antidepresivs i somnífers. Sofreix un infart i li operen per a reparar la válcula mitral. Durant la lenta recuperació, presa analgésics per a continuar la seva vida. Passats u o dos anys, s'enfronta a una malaltia neurológica irreversible, del tipus de l'esclerosi lateral amiotrófica o la malaltia de Alzheimer. Llavors es pregunta quina va poder haver anat malament. L'única cosa que li queda per fer és esperar a morir-se, cosa que pot fer en alguna residència per a ancians, plàcidament i sense dolor, gràcies als fàrmacs.

Ara tornem enrere i vegem quins resultats podria haver produït un enfocament diferent. Aquesta vegada la suposició subjacent serà que els símptomes són senyals d'advertiment i que el cos es guarirà solament, sota l'adreça del sistema immunitari, si nosaltres no li posem obstacles. Quan ataca per primera vegada el mal de panxa, l'home se salta el següent menjar, beu una mica de brou calent o infusió de menta i espera fins a sentir-se totalment recuperat per a tornar a fer treballar a l'estómac. Quan torna el mal de panxa, s'até al mateix procediment, però aquesta vegada fa a més un repàs del que ha menjat i tracta de descobrir quin dels aliments ingerits va ser la causa que el cos protestés. Si se li ocorre que va poder ser l 'hamburguesa amb formatge i el gelat, deixa de mejar això durant un temps per a evitar més manifestacions de protesta. Si ha atinat, i només li dol l'estómac quan ha menjat algun d'aquests productes, comença a evitar-los escrupolosament. Com no pren antiácids, evita els mals de cap, o quals anassin els efectes secundaris d'aquests fàrmacs. Però les vegades que té un mal de cap, en lloc d'emmascarar-lo amb un medicament, intenta determinar la seva causa. Diguem que troba una relació entre la ingestió de carns grasses i el començament del mal de cap. Llavors evita menjar hamburgueses amb formatge i fiambres i està lliure de mals de cap la major part del temps. Com no té mals de cap tampoc pren aspirines, amb la qual cosa sent l'estómac relaxat i disminueïx enormement la possibilitat d'una úlcera. També són reduïdes les probabilitats d'un infart, ja que la seva dieta és baixa en greixos. Se sent bé, de manera que la seva vida sexual és satisfactòria....

Et sembla que encara he de seguir la història o ja t'has convençut?Sion Torres. Naturópata y profesora de Kundalini Yoga en Fang i Aram.
Destacados Herboristería y Dietética Fang i Aram  
 
 
Fang i Aram, S.L.
C/ Magnifics Jurats, 1
07760 Ciutadella de Menorca (Illes Balears)
Tel.: 971385291 / info@fangiaram.com